Utställningar

VALSTA SIMHALL & KONST
& KONST återanvänder en simhall som inte längre kan vara simhall.  I utställningens entréhall presenteras simhallens historia genom berättelser, minnen och föremål. Kom och dela din berättelse om Valsta simhall. Kanske du har lärt dig simmat här? Vattentornet intill simhallen är ritat av konstnären Göran Strååt (1913-1994). Ytterligare en del av utställningen presenterar Strååts konstnärskap i text, bilder och andra verk.

 

KONSTENS PLATS I SAMHÄLLET – en samtalsserie
Samtalsserien Konstens plats i samhället  inleddes i maj 2018 med inbjudna Uppsala konstmuseum, Galleri Andréhn-Schibtjenko och ArtLab Gnesta som vid det första samtalstillfället visade och berättade med exempel ur sina verksamheter. Vad kan konst tillföra ett samhälle? Är konst viktigt? Hur tar olika kulturaktörer plats och är en del av samhället? Deras exempel resulterade även i en mindre utställning och möjlighet för allmänheten att uttrycka sin åsikt. Sofia Curman, chefredaktör på tidningen Konstnären, KRO var moderator för samtalet som hölls den 31 maj. Utställningen visades t o m den 8 juni.

Ett andra samtal i samtalsserien hölls den 15 november på Sigtunastiftelsen. Inbjudna konstnärerna Astrid Sylwan och Anton Alvaréz samtalade om samma tema men utifrån en konstnärs perspektiv och vad offentlig konst kan tillföra ett samhälle. Moderator var även denna gång Sofia Curman, chefredaktör på tidningen Konstnären, KRO.

Ett tredje samtal kommer att genomfördes den 8 maj i form av en performance inför publik av konstnären Anton Alvarez som arbetat i gamla Valsta simhall under tre veckor med sin Thread Wrapping Machine. Kan ses som utställning t o m den 25 augusti i Valsta simhall och i Kulturhuset i Märsta, Kulturtorget 9. varmt välkomna. Fri entré. Bild: Detalj av verk av Anton Alvarez. Foto: Märta Thisner.

 

Tidigare utställningar på Konsthall Märsta:
2014
Maria Miesenberger
FASHION FACES – Lovisa Burfitt
FLOW – Ulla Ohlson, Annelie Hallgren, Fredrika Linder
FÄRG/VÄRI -Anu Tuominen
KONST NU 2014
Lars Erik Falk -en retrospektiv

2015
Lars Erik Falk -en retrospektiv
Modernt Hantverk
STADEN – Mattias Adolfsson & Simon Anund
KONST NU 2015
ASTRID SYLWAN

2016
ASTRID SYLWAN
OLLIO
STORIES
HÖSTSALONG 2016
SAMTIDA FOTO -Nygårds Karin Bengtsson & Stina Brockman

2017
SAMTIDA FOTO -Nygårds Karin Bengtsson & Stina Brockman
NINA SANDSTRÖM -Kostym, Teater, Design
SAMLINGAR
HÖSTSALONG 2017
SHAUN TAN

2018
SHAUN TAN
PAPPER – FIDELI SUNDQVIST
KONSTENS PLATS I SAMHÄLLET