Vem gör vad?

 

Jag heter Anna Hedberg och jag är kulturpedagog. Jag tänker ut spännande saker vi kan göra för och med barn och vuxna både i ateljén på Konsthall Märsta och i studion på Sigtuna museum. Vi får idéer när vi ser på utställningarna tillsammans och sedan gör vi saker själva. Jag är oftast med själv och gör de här sakerna med dig. Du träffar mig både på Konsthall Märsta och Sigtuna museum, och ibland ute med vår ateljécykel. Vi ses!

Jag är Anna Toräng och jobbar som museiintendent. Jag tänker ut vad utställningarna på museet kan handla om. De som vill bygga om sina hus frågar mig om råd om hur det nya ska passa in så bra som  möjligt. Jag har också koll på alla kulturhistoriska lämningar i Sigtuna kommun, allt från runstenar och slott.  Jag föreslår också namn på nya gator, vägar och platser ska heta i hela kommunen. Jag finns för det mesta på museet i Sigtuna.

Jag heter Anders Söderberg och är arkeolog. En arkeolog kan gräva och hitta riktigt gamla saker i marken. Jag vet mycket om den gamla historien som hände innan man började skriva böcker och jag kan berätta om hur man levde i de här trakterna för tusen år sedan. Mig träffar du säkrast på magasinet i Til.

Jag är Edvard Koinberg och jag är museitekniker och fotograf. Jag bygger det som man sätter och lägger våra fina gamla saker på, som ska ställas ut, så att det ser fint ut. Jag ser också till att alla apparater, ljud och ljus i utställningen fungerar. Jag tar också fina foton som vi använder på olika sätt för att berätta om vad vi gör. Du träffar mig säkrast på museet i Sigtuna.

Eva Niklasson heter jag och arbetar med sådant som inte syns så tydligt men är jätteviktigt. Det är bland annat mitt jobb att se till att våra pengar räcker så att vi kan fortsätta att göra många roliga saker både på museet i Sigtuna och på konsthallen i Märsta. Ibland hjälper jag till i butiken på museet i Sigtuna. Jag finns också för det mesta på museet i Sigtuna.

Jag heter Ingela Hermansson och är curator. Jag arbetar med att ställa ut och visa modern konst i alla former. Det kan vara tavlor, skulpturer, foton och film. Jag tänker ut intressanta teman och sedan letar jag upp konstnärerna, och ger dem  möjlighet att visa upp vad de gjort. Mig träffar du säkrast på Konsthall Märsta.

Jag är Jacques Vincent och jag är ansvarig för magasinet i Til. Sigtuna museum har många gamla saker som ska tas om hand. När de inte ställs ut finns de i ett stort magasin. Där är allt rent, fint och ordnat så att det är lätt att ta fram sakerna när de ställas ut eller undersökas av forskare. Mig träffar du på magasinet i Til.

Jag heter Lisen Tamm och är konservator. Jag lagar gamla saker som har gått sönder. En del saker räcker det med att limma ihop. Medan andra saker som legat i jorden många hundra år inte kan lagas så lätt, utan måste ligga i speciella glasskåp för att alls kunna visas. Du träffar mig på magasinet i Til.

Jag heter Ted Hesselbom och är chef och en sådan är ansvarig för hela verksamheten både på museet i Sigtuna och på konsthallen i Märsta. Jag ser till att alla andra som jobbar här kan göra sitt arbete så bra det bara går. Jag pratar med invånare, andra institutioner, politiker och berättar om vår verksamhet, skapar samarbeten med kollegor i resten av kommun, staten och civilsamhället.

                                                                                                                                                              Bilder kommer