Familj och skola

Vi vill att Konsthall Märsta ska vara en plats som är tillgänglig för alla åldrar, det ska vara lätt att bara titta in en stund, men också platser att stanna lite längre på. På konsthallen ska barnen inte bara titta på vad andra har gjort, utan också få möjlighet att skapa själva. Vi har många olika aktiviteter som riktar sig speciellt till barn och familjer, en del som återkommer regelbundet, och en del kurser/workshops som dyker upp då och då.

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Från 8 år. Ingen anmälan, endast drop-in. Fri entré.
Vårens datum: 31 januari, 14 februari, 14 mars, 28 mars, 25 april, 9 maj, 23 maj

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information.

Babytorsdag i Kulturlänken kl. 10:30
Vi varvar rytmik, sagostund och konstupplevelser för de allra minsta med förälder. Större syskon får också följa med. 0-5 år. I samband erbjuder vi bra och billigt fika. Vi samlas alltid i Kulturlänken. I samarbete med Öppna förskolan.

I Barnkulturfoldern finns information om vad som kultur för barn och unga på Konsthall Märsta, Sigtuna museum samt Sigtuna Kommuns bibliotek. Ladda ner Barnkulturfoldern för våren 2017 här.

ateljébild2_webb