Familj och skola

Vi vill att Konsthall Märsta ska vara en plats som är tillgänglig för alla åldrar, det ska vara lätt att bara titta in en stund, men också platser att stanna lite längre på. På konsthallen ska barnen inte bara titta på vad andra har gjort, utan också få möjlighet att skapa själva. Vi har många olika aktiviteter som riktar sig speciellt till barn och familjer, en del som återkommer regelbundet, och en del kurser/workshops som dyker upp då och då.

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17 (start 12/9)
Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Från 8 år. Ingen anmälan, endast drop-in. Fri entré.
Varje tisdag 12 september-28 november. 

Ateljé 13-19, onsdagar kl 16-18 (start 13/9)
Vill du vara med i Konsthallens nya ungdomsgrupp? Vi träffas på onsdagar mellan kl 16 och 18 och gör konstprojekt tillsammans. Ni som är med i gruppen bestämmer vad vi ska göra: vi skapar i olika material och tekniker i vår Ateljé, diskuterar och ser nya saker. Gruppen får också komma med idéer och vara med och arrangera aktiviteter på konsthallen och Sigtuna museum.
Det är gratis att vara med och vi bjuder på fika! Start 13 september.
Föranmäl dig till elin.kusmin@sigtuna.se eller 073-6665395.

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information.

Babytorsdag i Kulturlänken kl. 9.30
Vi varvar rytmik, sagostund och konstupplevelser för de allra minsta med förälder. Större syskon får också följa med. 0-5 år. I samband erbjuder vi bra och billigt fika. Vi samlas alltid i Kulturlänken. I samarbete med Öppna förskolan.

I Barnkulturfoldern finns information om vad som kultur för barn och unga på Konsthall Märsta, Sigtuna museum samt Sigtuna Kommuns bibliotek. Ladda ner den här!

ateljébild2_webb