Kurser

KONSTKURS FÖR VUXNA

11-12 juli kl 10-16
Ateljén, Konsthall Märsta
Välkommen på en tvådagars konstkurs i teckning och måleri för vuxna under handledning av konstnären Annelie Sjödin Hallgren. Kursen riktar sig till dig som har viss vana och vill fördjupa dig och få ny inspiration.

Kostnad 500 kr per deltagare inklusive lunch. Begränsat antal platser. Anmäl dig till e-post konsthallmarsta@sigtuna.se senast den 20 juni. Anmäl eventuella allergier eller specialkost i samband med din anmälan.

KONSTKOLLO 

På Konstkollo får du prova på nya konstnärliga tekniker, träffa andra som gillar att skapa och inspireras av erfarna ledare i en kreativ miljö. Under kollot får du skapa ett eget konstverk med inspiration av konsthallens utställning Samlingar, där några av Sveriges främst 1900-talskonstnärer ställs ut. Vi avslutar med en vernissage där de nya verken ställs ut bredvid originalverken.

För alla – tjejer, killar och ickebinära. Vi lägger vikt vid en respektfull och inkluderande miljö för både deltagare och ledare. Inga förkunskaper krävs!

KONSTKOLLO FÖR BARN 8-12 ÅR, 14-15 JUNI – FULLTECKNAT
Två dagar på Konsthall Märsta med kulturpedagogerna Anna Hedberg och Elin Kusmin. Vi testar teckning, måleri, skulptur och animation.

PROGRAM (med reservation för ändringar)

Onsdag 14/6 kl. 9-14
INTRODAG: Vi lär känna varandra, testar konstnärliga tekniker och väljer ett konstverk i utställningen Samlingar att inspireras av.

Torsdag 15/6 kl. 9-14
FÖRDJUPNINGSDAG: Vi fortsätter arbeta med våra konstverk.
Vi färdigställer konstverken och förbereder vernissage. Kl 13-14 bjuds familj och vänner in till vernissage för att se vad som skapats under kollot.

Avgift 250 kr (inkl mat, fika och material). För frågor, kontakta Anna Hedberg: anna.hedberg@sigtuna.se
Obs! Konstkollo 8-12 är fulltecknat, välkommen att ansöka nästa år. Om du är över 12 år kan du istället söka till Konstkollo för 13-19 år.

FÖR UNGDOMAR 13-19 ÅR, 18-20 JUNI – FULLTECKNAT
Tre dagars skapande på konsthallen under ledning av kulturpedagogerna Elin Kusmin och Anna Hedberg. Vi testar tekniker som måleri, skulptur och animation och avslutar med en vernissage som familj och vänner är välkomna till.

PROGRAM (med reservation för ändringar)

Söndag 18/6 kl 11-17
INSPIRATIONSDAG: Vi lär känna varandra, provar på att skapa och dagen avslutas med en föreläsning och workshop med konstnären och illustratören Saga-Mariah Sandberg.

Måndag 19/6 kl 10-17
FÖRDJUPNINGSDAG: Vi testar konstnärliga tekniker och skapar verk med inspiration av utställningen Samlingar, enskilt eller med en partner.
KVÄLLSKOLLO kl 17-20: Myskväll på Konsthallen. Pizza, film och lekar för dem som vill.

Tisdag 20/6 10-17
VERNISSAGEDAG: Vi färdigställer konstverken och förbereder vernissage.
Kl 16-17 bjuds familj och vänner in till vernissage för att se vad som skapats under kollot.

Avgift 350 kr (inkl mat, fika och material). Om du har några frågor kan du kontakta Elin Kusmin på elin.kusmin@sigtuna.se.

Saga Mariah pressbild 2

Saga-Mariah Sandberg, pressbild

 

Stilleben, Elsa Celsing. Inlånat verk ur Västerås konstmuseums samling