Aktiviteter på Konsthall Märsta

SHAUN TAN
Shaun Tan är en av världens främsta barnboksillustratörer och utställningen visar illustrationer, film och måleri i original från flertalet av hans böcker. Shaun Tan har erhållit ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award) och även vunnit en Oscar för bästa animerade kortfilm med The Lost Thing. Välkommen till en förunderlig bildvärld för både barn och vuxna. Utställningen pågår 25 november – 17 februari 2018. Vi kommer att ha ett antal föreläsningar/workshops under utställningsperioden, se rubriken Program.

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information. Kontakta gärna vår kulturpedagog Anna Hedberg.

Öppen Ateljé för vuxna – öppet på måndagar, kl. 13-19
Välkommen att arbeta självständigt i vår ateljé tillsammans med andra konstintresserade. Ta med eget material (ej oljefärg eller andra material med stark lukt). Vi har också ett utbud av konstnärsmaterial till försäljning i vår lilla butik (akrylfärger, penslar, paletter, skissblock och pennor).

Babytorsdag på Konsthall Märsta!
Varje torsdag klockan 11.30 har vi babyvisning av den aktuella utställningen.
Start 11 januari. Uppehåll på sportlovet och påsklovet samt 15 mars, då vi bygger ny utställning.
Samarbete med Familjecentrum.

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Skapande för unga. Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Ingen anmälan, endast drop-in. Varje tisdag 23 januari till 15 maj. Fri entré. 

AMAKING
Vill du vara med i Konsthallens nya ungdomsgrupp? Vi träffas onsdagar kl 16.00-18.00 och gör konstprojekt tillsammans. Ni som är med i gruppen bestämmer vad vi ska göra: vi skapar i olika material och tekniker i vår ateljé, diskuterar och ser nya saker. Gruppen får också komma med idéer och vara med och arrangera aktiviteter på konsthallen och Sigtuna museum. För dig som är 13 – 19 år. Det är gratis att vara med och vi bjuder på fika! Start 24 januari, pågår till 16 maj. Uppehåll på sportlovet och påsklovet samt lovdagar. Föranmäl dig till anna.hedberg@sigtuna.se eller 08-591 262 45.

Följ oss i sociala medier:
Instagram: @konsthall_marsta
Facebook: Konsthall Märsta