Aktiviteter på Konsthall Märsta


Utställningen SAMLINGAR
I denna utställning visas ett urval verk ur Sigtuna kommuns konstsamling samt inlånade verk ur två större konstsamlingar; Uppsala konstmuseum och Västerås konstmuseum. Verk från bland andra Isaac Grünewald, Siri Derkert, Elsa Celsing och Carl Milles visas. Utställningen fokuserar på tidsepoken tidigt 1900-tal med en blandning av måleri, skulptur och textil, men blickar även framåt med exempel från samtida konstprojektet Konst händer som Statens konstråd arbetar med just nu. Fri entré.

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Öppet fram till midsommar
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information. Kontakta gärna vår kulturpedagog Anna Hedberg. Varje lördag fram till 17 juni, därefter har vi sommaruppehåll och återkommer igen den 19 augusti!

KONSTKOLLO
Vill du veta mer om våra Konstkollon, läs mer under fliken kurser.

KONSTKURS för vuxna
11-12 juli kl 10-16
Välkommen på en tvådagars konstkurs i måleri och teckning för vuxna med handledning av konstnären Annelie Sjödin Hallgren. Kursen riktar sig till dig som har viss vana och vill fördjupa dig och få ny inspiration. Kostnad 500 kr per deltagare inklusive lunch. Begränsat antal platser. Anmäl dig till e-post: konsthallmarsta@sigtuna.se senast den 20 juni. Anmäl eventuella allergier i samband med din anmälan.

Öppen Ateljé för vuxna – öppet på måndagar, kl. 13-19
Välkommen att arbeta självständigt i vår ateljé tillsammans med andra konstintresserade. Ta med eget material (ej oljefärg eller andra material med stark lukt). Vi har också ett utbud av konstnärsmaterial till försäljning i vår lilla butik (akrylfärger, penslar, paletter, skissblock och pennor).

 

Följ oss i sociala medier:
Instagram: @konsthall_marsta
Facebook: Konsthall Märsta

IMG_0359Konstkolloaffisch