Familj och skola

Vi vill att Konsthall Märsta ska vara en plats som är tillgänglig för alla åldrar, det ska vara lätt att bara titta in en stund, men också platser att stanna lite längre på. På konsthallen ska barnen inte bara titta på vad andra har gjort, utan också få möjlighet att skapa själva. Vi har många olika aktiviteter som riktar sig speciellt till barn och familjer, en del som återkommer regelbundet, och en del kurser/workshops som dyker upp då och då.

Guidade visningar och eget skapande i Ateljén på Konsthall Märsta
Visning av utställning med efterföljande arbete i Studion med en kulturpedagog.
Kostnadsfritt för kommunens skolor och förskolor. Ladda ner vårt skolprogram här.  Vill ni besöka oss på egen hand, ladda ner vår Lärarhandledning här.
Hör av er till vår kulturpedagog Anna Hedberg på telefon: 08-591 262 45
Babytorsdag på Konsthall Märsta!
Varje torsdag klockan 11.30 har vi babyvisning av den aktuella utställningen.
Samarbete med Familjecentrum.

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Skapande för unga. Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Ingen anmälan, endast drop-in. Varje tisdag 23 januari till 15 maj. Fri entré. 

AMAKING
Vill du vara med i Konsthallens nya ungdomsgrupp? Vi träffas onsdagar kl 16.00-18.00 och gör konstprojekt tillsammans. Ni som är med i gruppen bestämmer vad vi ska göra: vi skapar i olika material och tekniker i vår ateljé, diskuterar och ser nya saker. Gruppen får också komma med idéer och vara med och arrangera aktiviteter på konsthallen och Sigtuna museum. För dig som är 13 – 19 år. Det är gratis att vara med och vi bjuder på fika! Start 24 januari, pågår till 16 maj. Uppehåll på sportlovet och påsklovet samt lovdagar. Föranmäl dig till anna.hedberg@sigtuna.se eller 08-591 262 45.

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information.

ateljébild2_webb