Aktiviteter på Konsthall Märsta

NINA SANDSTRÖM – Textil  Kostym  Teater
Utställningen är ett samarbete med Dramaten och visar scenkostymer, skisser och fotografier av Nina Sandströms arbete som scenkostymdesigner. Utställningen pågår t o m den 6 maj. Välkomna. Fri entré

Vernissage 13 maj
SAMLINGAR
Välkommen på vernissage lördagen den 13 maj kl.13.00. I denna utställning visas ett urval verk ur Sigtuna kommuns konstsamling samt inlånade verk ur två större konstsamlingar; Uppsala konstmuseum och Västerås konstmuseum. Utställningen fokuserar på tidsepoken tidigt 1900-tal med en blandning av måleri, skulptur och textil, men blickar även framåt med exempel från samtida konstprojekt. Fri entré.

DAGS ATT SÖKA TILL HÖSTSALONGEN 2017
I samarbete med Sigtuna kulturförening arrangeras en öppen salong, för fjärde året i rad på Konsthall Märsta. En extern jury väljer ut de verk som visas. Vi vill med höstsalongen visa den breda samtidskonsten, med verk av konstnärer i olika åldrar, olika tekniker och genrer. Vi hoppas att utställningen ska bidra till eftertanke, dialog, inspiration och starka känslor. Hoppas att just du vill ansöka! Sista anmälningsdatum är 29 maj. Klicka här för att fylla i din ansökningsblankett HÖSTSALONG 2017 anmälningsblankett

Öppen Ateljé för vuxna – öppet på måndagar, kl. 13-19
Välkommen att arbeta självständigt i vår ateljé tillsammans med andra konstintresserade. Ta med eget material (ej oljefärg eller andra material med stark lukt). Vi har också ett utbud av konstnärsmaterial till försäljning i vår lilla butik (akrylfärger, penslar, paletter, skissblock och pennor).

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Från 8 år. Ingen anmälan, endast drop-in. Fri entré.
Vårens datum: 31 januari, 14 februari, 14 mars, 28 mars, 25 april, 9 maj, 23 maj

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information. Kontakta gärna vår kulturpedagog Anna Hedberg.

 

Följ oss i sociala medier:
Instagram: @konsthall_marsta
Facebook: Konsthall Märsta

Läs mer…

Kontakta gärna Ingela Hermansson