JULLOV = KONSTLOV
Torsdag 27 december och fredag 28 december
SÄTT FÄRG PÅ LOVET! Tillsammans med konstnären Elisabeth Bucht skapar vi ett stort konstverk i Märsta! Vi målar på tyg, ta gärna med egna kläder som du vill pimpa! Klockan 11-15. Gratis! Plats: Märsta bibliotek

Lördag 29 december och söndag 30 december
PROVA PÅ ANIMATION! Gör din egen film! Tillsammans med konstnären Adina Almén får du prova att göra stop-motion-animation-film. Drop-in. Klockan 12-16. Gratis!

KONSTENS PLATS I SAMHÄLLET
Samtalsserien Konstens plats i samhället  inleddes i maj 2018 med inbjudna Uppsala konstmuseum, Galleri Andréhn-Schibtjenko och ArtLab Gnesta som vid det första samtalstillfället visade och berättade med exempel ur sina verksamheter. Vad kan konst tillföra ett samhälle? Är konst viktigt? Hur tar olika kulturaktörer plats och är en del av samhället? Deras exempel resulterade även i en mindre utställning och möjlighet för allmänheten att uttrycka sin åsikt. Sofia Curman, chefredaktör på tidningen Konstnären, KRO var moderator för samtalet som hölls den 31 maj. Utställningen visades t o m den 8 juni.

Ett andra samtal i samtalsserien hölls den 15 november på Sigtunastiftelsen. Inbjudna konstnärerna Astrid Sylwan och Anton Alvaréz samtalade om samma tema men utifrån en konstnärs perspektiv och vad offentlig konst kan tillföra ett samhälle. Moderator var även denna gång Sofia Curman, chefredaktör på tidningen Konstnären, KRO.

Ett tredje samtal kommer att genomföras under våren 2019 i form av en performance inför publik. Tid och plats kommer inom kort. 

Följ oss i sociala medier:
Instagram: @konstplats_sigtuna
Facebook: Konstplats Sigtuna