Aktiviteter på Konsthall Märsta


Utställningen SAMLINGAR
I denna utställning visas ett urval verk ur Sigtuna kommuns konstsamling samt inlånade verk ur två större konstsamlingar; Uppsala konstmuseum och Västerås konstmuseum. Verk från bland andra Isaac Grünewald, Siri Derkert, Elsa Celsing och Carl Milles visas. Utställningen fokuserar på tidsepoken tidigt 1900-tal med en blandning av måleri, skulptur och textil, men blickar även framåt med exempel från samtida konstprojektet Konst händer som Statens konstråd arbetar med just nu. Fri entré.

KONSTKOLLO
Kreativt skapande, nya vänner och massor av inspiration – låter det som något för dig? I år anordnar vi ett tvådagarskollo för barn upp till 12 år och ett tredagarskollo för tonåringar.

På Konstkollo får du prova på nya konstnärliga tekniker, träffa andra som gillar att skapa och inspireras av erfarna ledare i en kreativ miljö. Under kollot får du skapa ett eget konstverk med inspiration av konsthallens utställning Samlingar, där några av Sveriges främst 1900-talskonstnärer ställs ut. Vi avslutar med en vernissage där de nya verken ställs ut bredvid originalverken. Läs mer under fliken kurser.

KONSTKURS för vuxna
11-12 juli kl 10-16
Välkommen på en tvådagars konstkurs i måleri och teckning för vuxna med handledning av konstnären Annelie Sjödin Hallgren. Kursen riktar sig till dig som har viss vana och vill fördjupa dig och få ny inspiration. Kostnad 500 kr per deltagare inklusive lunch. Begränsat antal platser. Anmäl dig till e-post: konsthallmarsta@sigtuna.se senast den 20 juni. Anmäl eventuella allergier i samband med din anmälan.

DAGS ATT SÖKA TILL HÖSTSALONGEN 2017
I samarbete med Sigtuna kulturförening arrangeras en öppen salong, för fjärde året i rad på Konsthall Märsta. En extern jury väljer ut de verk som visas. Vi vill med höstsalongen visa den breda samtidskonsten, med verk av konstnärer i olika åldrar, olika tekniker och genrer. Vi hoppas att utställningen ska bidra till eftertanke, dialog, inspiration och starka känslor. Hoppas att just du vill ansöka! Sista anmälningsdatum är 29 maj. Klicka här för att fylla i din ansökningsblankett HÖSTSALONG 2017 anmälningsblankett

Öppen Ateljé för vuxna – öppet på måndagar, kl. 13-19
Välkommen att arbeta självständigt i vår ateljé tillsammans med andra konstintresserade. Ta med eget material (ej oljefärg eller andra material med stark lukt). Vi har också ett utbud av konstnärsmaterial till försäljning i vår lilla butik (akrylfärger, penslar, paletter, skissblock och pennor).

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Från 8 år. Ingen anmälan, endast drop-in. Fri entré.
Vårens datum: 31 januari, 14 februari, 14 mars, 28 mars, 25 april, 9 maj, 23 maj

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto (@konsthall_marsta) för aktuell information. Kontakta gärna vår kulturpedagog Anna Hedberg.

 

Följ oss i sociala medier:
Instagram: @konsthall_marsta
Facebook: Konsthall Märsta

IMG_0359Konstkolloaffisch