Familj- och barnverksamhet
på Konsthall Märsta

På Konsthall Märsta har vi har aktiviteter som riktar sig specifikt till barn och familjer, vissa aktiviteter återkommer regelbundet och en del kurser/workshops dyker upp då och då.

Drop-in-ateljé på lördagar, kl. 11-15
Ta med familjen och skapa kreativt själv i vår ateljé. Vi inspireras av den aktuella utställningen. En konstpedagog finns på plats och visar och hjälper till. Pris: 30 kr/person i materialkostnad. Se vår Facebooksida och Instagramkonto(@konsthall_marsta) för aktuell information. Kontakta gärna vår kulturpedagog Anna Hedberg.

Toppentisdag! Tisdagar, klockan 15-17.
Kom upp i toppen av huset – till konsthallens ateljé! Vi provar olika material och inspireras av konsthallens utställningar, och av era idéer. Från 8 år. Ingen anmälan, endast drop-in. Fri entré. 

AMAKING
Vill du vara med i Konsthallens nya ungdomsgrupp? Vi träffas onsdagar kl 16.00-18.00 och gör konstprojekt tillsammans. Ni som är med i gruppen bestämmer vad vi ska göra: vi skapar i olika material och tekniker i vår ateljé, diskuterar och ser nya saker. Gruppen får också komma med idéer och vara med och arrangera aktiviteter på konsthallen och Sigtuna museum. För dig som är 13 – 19 år. Det är gratis att vara med och vi bjuder på fika! Start 24 januari, pågår till 16 maj. Uppehåll på sportlovet och påsklovet samt lovdagar. Föranmäl dig till anna.hedberg@sigtuna.se eller 08-591 262 45.

Babytorsdag på Konsthall Märsta!
Varje torsdag klockan 11.30 har vi babyvisning av den aktuella utställningen.
Start 11 januari. Uppehåll på sportlovet och påsklovet samt 15 mars, då vi bygger ny utställning.
Samarbete med Familjecentrum.

Visningar
Guidad visning på ca 45 min visning, max ca 30 personer/grupp.
Guidad visning samt arbete i ateljén. Ca 40 minuters visning av utställning med efterföljande arbete i ateljén med konstpedagog. Max 25 personer. Totalt ca 1,5 timme. Pris: 1 800 kr under ordinarie öppettider, efter ordinarie öppettider: 3 200 kr. För kommunens skolor och förskolor är det kostnadsfritt. Har du frågor om den pedagogiska verksamheten eller vill boka en visning?
Hör av er till vår kulturpedagog Anna Hedberg

Barn teckning 03 RF